15 iun. 2008

Barbatul, in varsta de 26 de ani, a fost arestat de politia din Udine dupa ce ar fi violat o tanara, de 17 ani, relateaza postul de televiziune RAINews24.

Potrivit sursei citate, fata l-ar fi rugat pe roman sa o duca acasa, iar acesta ar fi profitat de ea pe drum.

Marturia victimei a fost confuza, dar a permis politiei sa identifice zona unde a avut loc agresiunea, in apropiere de strada Conegliano. In plus, cateva camere video indreptate spre strada respectiva au filmat masina romanului in momentul in care minora a declarat ca ar fi fost violata.

Barbatul a fost arestat in locuinta sa din localitate, unde statea impreuna cu fratele sau.

La sfarsitul lunii octombrie 2007, violarea si uciderea unei italience, Giovanna Reggiani, pentru care este banuit romanul Romulus Nicolae Mailat, a dat nastere unei polemici aprinse in Italia si a dus la adoptarea unui decret care facilita expulzarea cetatenilor comunitari, in numele sigurantei publice. Mailat a fost inculpat in acest caz, procesul sau urmand sa inceapa in iunie.

In aprilie 2008, un alt roman, Ioan Rus, ar fi violat si injunghiat o studenta in varsta de 31 de ani originara din Lesotho, la Roma.

In timpul campaniei electorale, dreapta italiana a exploatat acest incident si altele pentru care au fost invinovatiti romani si a avut un discurs axat pe securitate. Liga Nordului, aliata a premierului Silvio Berlusconi, a asociat constant criminalitatea cu imigratia clandestina.

Noul guvern de la Roma a aprobat recent un "plan de securitate" ce prevede pentru straini obligatia unui venit legal si a unei locuinte decente, in caz contrar fiind repatriati in tara de origine, o dispozitie ce ii vizeaza in primul rand pe nomazi.

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader