16 apr. 2008

Noul terminal de la DoCoMo nu face doi pasi inainte si unul inapoi. Cu toate acestea el a primit numele de Raku Raku, care pe noi ne trimite cu gandul la crustaceul cu clesti, insa pentru japonezi reprezinta o ceramica foarte apreciata.

Raku Raku: Telefonul pentru cei lenesi!Raku Raku este defapt un Fujitsu F884i luat sub aripa protectoare a DoCoMo, el prezentand unele caracteristici foarte interesante care ne-au atras atentia.

Mesajele SMS sau e-mail se pot trimite cat ai zice peste sau, ma rog, rac..Telefonul are functia Speech to Text, ceea ce inseamna ca prin simpla apasare a unui buton puteti spune clar cuvintele dorite si terminalul acesta inteligent le va transforma fidel in cuvinte scrise!

O alta functie atractiva este Yoko-Motion, care lanseaza aplicatiile prin simpla miscare a telefonului intr-un anumit fel!

Raku Raku stie 2G si 3G, tipic pentru telefoanele japoneze. Aparatul prezinta o dotare des intalnita, si anume tunerul TV 1Seg, care afiseaza filmele cu samurai care isi fac saramuri si dupa ele harakiri..

E chiar interesanta introducerea unui tuner TV digital, asta pentru ca Fujitsu a creat un design deosebit clamshell cu display rotativ. Display-ul masoara 3.1 inci si prezinta o rezolutie de 240 x 432 pixeli, tocmai buna pentru urmarirea materialelor media in format landscape (devine un widescreen veritabil).

Raku Raku: Telefonul pentru cei lenesi!Alte dotari includ o camera foto de 3.2 megapixeli, functie GPS, o camera foto secundara pentru video apeluri si un mini display extern care afiseaza ora si alte informatii utile!

Terminalul Raku Raku masoara 109 x 50 x 20mm si cantareste 140 de grame, fiind prietenos cu orice tip de buzunar.

Pacat ca exista un mic neajuns: ce se lanseaza in Japonia, de regula ramane in Japonia..



sursa:PLUGIN.ro

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader