6 iun. 2008

32 de puşti cu aer comprimat

32 de pusti cu aer comprimat au fost descoperite de politistii clujeni la un barbat din Judetul Cluj.

Bărbatul a fost prins exact când vroia să vândă armele.

Specialistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Toxice, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, si politisti de la Postul de Politie Negreni, in colaborare cu lucratori ai Serviciului A.E.S.T., din cadrul I.P.J. Bihor, au organizat o actiune in urma careia, in seara zilei de 4 iunie a.c., in Comuna Negreni, Judetul Cluj, a fost prins in flagrant A. Zoltan, de 29 ani, din Judetul Bihor, in timp ce incerca sa comercializeze ilegal 32 pusti cu aer comprimat si 6.000 bucati alice, de calibru 4,5 mm.

Bărbatul primise acele arme în urma unei înţelegeri de la un cetăţean ungur, fiind vândute pe teritoriul României.

Armele cu aer comprimat fac parte din categoria armelor neletale supuse autorizării fiind procurate şi introduse în ţara cu încălcarea prevederilor Legii 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, completată şi modificată de OUG nr. 26/2008 şi a Legii 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei şi au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Împotriva suspectului a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 279, Cod Penal, suspectul fiind prezentat ieri, 5 mai a.c., Judecatoriei Huedin, cu propunere de arestare preventivă.

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader