1 iun. 2008

Vremea în 2008

Canicula deja a început din luna iunie şi nu o să se oprească acum.Şansele de precipitaţii o să fie puţine.

IUNIE. Temperaturile medii lunare vor depasi valorile normale in jumatatea nordica a tarii, iar in rest vor fi in general normale. Temperaturile maxime pot depasi 35°C in zonele de cimpie. In cele mai reci nopti, temperaturile minime pot cobori pina la 5°C in zonele depresionare din centrul si nordul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. Pe arii restrinse se pot inregistra excedente sau deficite de precipitatii. Perioadele de instabilitate atmosferica ale lunii vor fi caracterizate prin averse de ploaie, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vintului, cu aspect de vijelie. Vor fi conditii de grindina.

IULIE. Temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. În luna lui Cuptor vor fi atât zile caniculare, cu temperaturi mai mari de 35°C, cât şi nopţi tropicale, cu temperaturi de peste 20°C. Cantităţile de precipitaţii vor fi in general normale în regiunile nord-vestice, iar în rest vor avea tendinţa de deficit. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină.

AUGUST
. Temperaturile medii lunare vor fi mai mari decât valorile normale în majoritatea regiunilor. În zilele cele mai calde se vor depăşi 35°C. În cele mai reci nopţi temperaturile minime pot coboră sub 5°C în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în general în limitele normale. Ploile vor mai avea caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină.

via: NewsFive

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader