7 iun. 2008

Portugalia-Turcia

Portugalia incearca sa depaseasca in Elvetia si Austria performanta din urma cu patru ani, cand a jucat pe teren propriu finala competitiei, dar a pierdut impotriva Greciei. Fara Luis Figo si Rui Costa, retrasi din nationala, lusitanii s-au strans in jurul lui Cristiano Ronaldo, vedeta lui Manchester United si principalul candidat la Balonul de Aur din acest an. Turcia revine dupa sase ani la un turneu final - in 2002 lua bronzul mondial.

Cele doua formatii sunt puternic sustinute in tribunele de pe Stade de Geneve. A treia comunitate portugheza ca numar din afara tarii este situata in Elvetia - 200.000 de lusitani, iar turcii au venit in numar mare din Germania (unde traiesc aproape 2.000.000 de "ieniceri").

Portugalia a inceput in forta, pe benzile ocupate de Cristiano Rolando si Simao Sabrosa, cele doua aripi incercand sa destabilizeze defensiva turca in doua randuri in primele cinci minute.

Primul sut al meciului vine in minutul 6 - evident, de la Ronaldo, dar mingea trimisa de portughez din marginea careului mare advers ocoleste poarta lui Demirel.

Turcia indrazneste mai mult si in minutul 13, in urma unei faze prelungite de atac, mingea ajunge in careu la Tuncay, care cade, cerand un penalti, insa Fandel face semn ca jocul sa continue.

Minutul 17: Pepe, fundasul lui Real Madrid, reuseste sa trimita mingea in plasa, dar golul este anulat pentru ofsaid - pozitie neregulamentara vazuta perfect de arbitrul asistent.

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader