23 mai 2008


Într-un interviu acordat pentru SPORT365, Victor Piţurcă, selecţionerul României, este de părere că jucătorii din reprezentativă trebuie să muncească foarte mult pentru a ajunge la nivel înalt şi îl dă ca exemplu pe Cristian Chivu.
De asemenea, el analizează transferurile lui Sepsi şi Mazilu şi precizează că la EURO 2008 nu va fi uşor, dar vor încerca să obţină rezultate cât mai bune.
Sport365: Se apropie Euro 2008. Sunteţi nerăbdător? Victor Piţurc: Mai sunt multe lucruri de pus la punct. Jucătorii naţionalei sunt la începutul pregatirilor, lucrurile încă se mişcă mai încet. Fiecare aspect al campionatului trebuie tratat meticulos, mai ales chestiunile de ordin organizatoric.
"La echipa naţională poate juca orice fotbalist care obţine performanţe la echipa de club, deci lupta este deschisă!"Sport365: Cu meciurile amicale cum staţi? Victor Piţurca: Vom juca cu Israel, însă cu Rusia sunt anumite probleme din cauza drepturilor de televizare. În principiu, 99% vom juca împotriva ruşilor! Poate vom mai programa un amical chiar înainte de turneul final, dar nu va pot spune mai multe în acest moment.
Sport365: Sunteţi mulţumit de lotul pe care îl aveţi? Victor Piţurca: Lotul actual este format din băieţii care au fost selectionati în preliminarii, nu am făcut modificări. Sunt mulţumit de jucătorii pe care îi am, dar întotdeauna pot apărea nume noi. La echipa naţională poate juca absolut orice fotbalist care obţine performanţe la echipa sa de club, deci este o luptă deschisă.
Sport365: Pentru ce veţi lupta la EURO? Victor Piţurca: Sorţii ne-au hărăzit cele mai bune echipe din lume în grupa de la EURO. Noi ne dorim să avem o prestaţie cât mai bună şi rezultate pe măsură! Totuşi, ne vom bucura şi pentru că am reuşit să participăm la această competiţie foarte importantă.
"Lui Sepsi îi va fi foarte greu să se impună la Benfica!"Sport365: Ce părere aveţi despre mutările lui Sepsi, Mazilu şi Dica? Sunt benefice pentru echipa naţională? Victor Piţurca: Plecările lor sunt benefice! Dar depinde foarte mult dacă ei vor reuşi să se impună la noile echipe de club. Ca să prindă naţionala trebuie să joace şi să impresioneze, oriunde în lume vor evolua, pentru că oricum vor fi urmăriţi constant.
Sport365: Tânărul Sepsi a făcut senzaţie şi a ajuns la Benfica… Victor Piţurca: Trebuie să recunosc că lui Sepsi îi va fi foarte greu să se impună la Benfica. Important este ca el să muncească şi să dea tot ce are mai bun, pentru că tocmai a făcut saltul la o echipă importantă din Europa şi are ocazia să se afirme.
"Dnepr este o rampă bună de lansare pentru Mazilu!"
Sport365: Mazilu a plecat în Ucraina, la Dnepr, unde va câştiga foarte mulţi bani. Poate să-i crească valoarea acolo? Victor Piţurca: Ionuţ Mazilu a demonstrat că este un jucător foarte valoros, prin evolutiile de la club şi de la echipa naţională. Totuşi, de acum înainte va trebui să aibă prestaţii bune şi în Ucraina! Dacă îşi va face jocul şi va puncta în cât mai multe meciuri, cu siguranţă îi va creşte valoarea. Iar Dnepr este o rampă bună de lansare, deoarece acolo are un salariu mare, iar cluburile din vestul Europei îl pot lua în vizor, la fel ca în cazul lui Marica! El tot pe filiera ucraineana a ajuns la Stuttgart pe un salariu foarte mare. La fel, şi Raţ este dorit de mai multe cluburi mari din Europa. Aşadar, dacă Mazilu nu se va mai accidenta şi va evolua la capacitate maximă, poate obţine un contract de câteva milioane de euro în scurt timp. La Dnepr nu ar putea să câştige mai mult de un milion de euro, dat fiind faptul că în jurul acestei sume se învârt cele mai mari salarii din Ucraina. Mazilu să dea goluri la EURO şi voi fi încântat!
Sport365: Care este secretul saltului unui jucator? Victor Piţurca: Toţi marii jucători au început de la salarii de 50.000 Euro pe an şi au ajuns la 5 milioane de euro pe an! Dacă sunt în formă bună, pot progresa, cel mai important este să tindă către o situaţie cât mai bună!
"Dică va evolua la valoarea sa, indiferent de echipa la care va continua!"Sport365: Dica nu o sa fie zăpăcit de atâtea zvonuri: ba pleacă la Benfica, ba rămâne la Steaua? Victor Piţurca: Bineînţeles că nu îi fac bine, deşi sunt doar zvonuri generate de presă. Chiar am înţeles că Benfica nu este interesată de transferul său! În acest moment, Dica se pregăteşte în Spania şi este ferit de toată tevatură din presa românească. Oricum, el este un fotbalist bun şi va juca la valoarea lui, indiferent de echipa la care va evolua! Dacă a reuşit să treacă peste acea accidentare suferită acum un an, nu îl vor afecta prea tare nişte zvonuri!
Sport365: Ce jucători români pot ajunge la marile cluburi din Europa? Victor Piţurca: Numai jucătorii de superclasa ajung în Vest! Singurul jucător român care evoluează la o astfel de echipă în acest moment este Chivu, la Inter Milano. Sper ca în viitorul apropiat sa o faca şi alţii.
"Mutu ar trebui să facă saltul la un club mai mare!"
Sport365: Despre Mutu ce ne puteţi spune, ar fi bine să rămână la Fiorentina? Victor Piţurca: Fiorentina nu este o echipă de top din Italia, precum Inter sau AC Milan. Am mai spus-o şi o repet: Mutu ar trebui să facă saltul la un club mai mare. Calităţile îi pot permite să joace la o echipă de superclasa, dar totul ţine de conjunctură. În momentul în care un club important îl va dori pe Mutu, vor face o ofertă de nerefuzat Fiorentinei, iar Adi va pleca fără să stea pe gânduri.
Sport365: Ziarul englez “The Times” a publicat un material în care se afirma că ziaristul Horia Ivanovici a solicitat “cotizaţii” de la antrenori şi jucători în schimbul unor articole favorabile. Cum comentaţi? Victor Piţurcă: Ivanovici practică lucruri de genul asta, iar voi, cei din presă, ar fi trebuit să ştiţi! Eu am proces pe rol, l-am dat în judecată pentru ceea ce a făcut. A ajuns să denigreze munca unor oameni, iar acest lucru este condamnabil S-a folosit de perversitatea-i caracteristica. El are un ziar de doi lei, pe care nu-l citeşte nimeni, e ca o fiţuica! 90% din materialele de acolo sunt minciuni! Mai mult nu are rost să comentez, ştiţi foarte bine care e situaţia.

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader