23 mai 2008

Ploaia de joi seara a facut prapad in mai multe localitati din tara.

Judetul Buzau, grav afectat de viituriIn mai putin de jumatate de ora, raurile si-au iesit din matca si au spalat tot ce au gasit in cale: zeci de gospodarii, hectare de pamant, poduri si stalpi de inalta tensiune.

La Zalau, pompierii au salvat din calea apelor o batrana si trei copii mici. In Buzau, un cimitir si cateva locuinte din mai multe localitati au fost maturate de viitura.

Angajatii de la drumuri din Harghita au lucrat toata noaptea pe DN 13 B, pentru a elibera carosabilul de tonele de pietris, nisip si pamant aduse de ape.

Echipajele de politie i-au directionat pe soferi pe rute ocolitoare. Abia spre dimineata, masinile mici au fost lasate sa treaca.
Ploile s-au oprit in tot judetul, insa oamenii sunt in continuare speriati. Desi avertizarea cod portocaliu a fost ridicata, cea cod galben se mentine pana vineri seara. Asta inseama ca se asteapta in continuare ploi insotite de descarcari electrice.

In statiunea Sarata Monteoru, apa a intrat in mai multe curti si a acoperit drumurile, iar la Ramnicu Sarat mai multe gospodarii si o portiune dintr-un cimitir au ajuns sub apa.

Cele mai mari probleme au fost in localitatea Topliceni. Un parau a iesit din matca, iar apa a acoperit un pod si a inundat 10 case. Oamenii incearca sa-si curete gospodariile de namolul ramas in urma apelor.

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader