23 mai 2008

Violenta in scoli

Expertii in educatie spun ca huliganismul ii “alunga” pe elevi de la scoala.

75% din scolile din Romania se inregistreaza fenomene de violentaIn 75% din scolile din Romania se inregistreaza fenomene de violenta si 60% din elevii din Bucuresti au fost agresati verbal si fizic in scoala si in familie. Statisticile sunt ingrijoratoare pentru parintii care urmeaza sa-si inscrie propriii copii la scoala.

Nico Van Oundenhoven, expert international ICDI, spune ca “violenta este o problema in intreaga societate. Copiii se tem de scoala, iar insusi scoala include o politica catre violenta”. Expertul vede munca, sportul, dansul, arta si teatrul drept solutii la aceasta problema. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului impreuna cu International Child Development Initiatives (ICDI) Olanda vine in sprijinul elevilor cu un nou program de “Modalitati de prevenire a violentei in scoala”.

Organizatiile care deruleaza programe de educatie nonformala pentru copii si tineri pe tema antiviolentei aduc la cunostinta Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului ca ar trebui incluse in scoli materii privind diminuarea violentei. Eugen Palade, reprezentant al Centrului Educatia 2000+, sustine ca diminuarea violentei se face prin dialog, educatie pentru cetatenie si programe de prevenire a violentei. “Actorii acestui scenariu sunt elevii, profesorii, parintii si persoane externe scolii. 70% dintre tineri se tem sa se duca la scoala din cauza huliganismului. Elevul nu traieste in scoala si pentru scoala. Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului ar trebui sa ia decizii cu privire la pedepsele elevilor”, a spus Eugen Palade.

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader