23 mai 2008

Sala Sporturilor “Dumitru Popescu-Colibasi” din Brasov va gazdui maine, de la ora 17.15, partida retur a finalei feminine a Cupei Cupelor, in care Rulmentul Urban are de recuperat diferenta de patru goluri (25-29) cu care a pierdut in prima mansa desfasurata duminica trecuta in deplasare impotriva echipei norvegiene Larvik HK. Nimeni alta decat castigatoarea trofeului continental la editia din urma cu trei ani si proaspata detinatoare a titlului national, formatie in al carei lot se afla nu mai putin de sase componente ale reprezentativei Norvegiei, dubla campioana europeana. Elevele Marianei Tarca au pregatit cu mare atentie acest joc, la finele caruia si-au propus sa cucereasca a doua cupa europeana, dupa Challenge Cup din 2005. Chiar daca nu le are la dispozitie pe Woo Sun Hee si Patricia Vizitiu, nerefacute dupa accidentarile din campionat, antrenoarea a pus la punct cateva scheme prin care jucatoarele sale sa desfaca puternica aparare a scandinavelor. Fetele au un moral ridicat inaintea acestui important examen, fiind motivate si de generozitatea sponsorului Theodor Florescu, care le-a promis cate 15.000 de euro pentru atingerea obiectivului. Desi peste numai doua zile vor sustine un alt meci important, derby-ul Ligii Nationale cu Oltchim Rm. Valcea, brasovencele nu discuta nimic despre acest joc care va decide noua campioana, fiind conectate efectiv la confruntarea de maine. Nici antrenoarea pare a nu fi interesata de disputa de luni, de la Rm. Valcea, anuntand ca principalul obiectiv vizeaza castigarea Cupei Cupelor, iar daca Rulmentul ar pierde campionatul n-ar fi un cap de tara. Ramane de vazut cum vor juca handbalistele din Brasov in fata formatiei norvegiene, iubitorii acestui sport avand posibilitatea sa urmareasca evolutia lor in transmisia directa efectuata de sport.ro.

Lotul masculin a reluat pregatirea pentru play-off-ul Mondialelor
Antrenorul Aihan Omer a chemat la Bucuresti jucatorii care evolueaza la echipele din tara, urmand sa plece la sfarsitul saptamanii la Szeged, pentru o pregatire de sase zile, unde sunt asteptati si cei de la formatiile din strainatate. De acolo vor merge la Bratislava pentru o dubla amicala cu nationala Slovaciei, pe 29 si 30 mai, dupa care vor reveni in tara, la Oradea.
Este ultima actiune importanta inaintea mansei de debut a play-off-ului pentru Mondialele de anul viitor, programata sambata 8 iunie, la Bjelo Polije, impotriva Muntenegrului, partida retur urmand sa se desfasoare la 14 iunie, la Oradea.
Au fost convocati Ionut Rudi Stanescu, Mihai Popescu, Szabo Levente (portari), Mihai Timofte, George Buricea, Florin Ciubotariu (extreme stanga), Eremia Paraianu, Gheorghe Irimescu, Marian Cozma (pivoti), Laurentiu Toma, Valentin Ghionea (extreme dreapta), Adrian Petrea, Alin Sania, Florin Nicolae (interi stanga), Marius Stavrositu, Mihai Rohozneanu, Sandu Iacob si Rares Jurca (centri).
Un lot omogen, in care au fost cooptati cei mai valorosi jucatori ai momentului, misiunea lor fiind de a readuce handbalul masculin dupa 14 ani in elita mondiala, unde a fost si-i este locul. Despre dubla cu Muntenegrul vom mai avea prilejul sa vorbim.

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader