17 mai 2008

Fundaţia European Computer Driving Licence face apel către guverne să ia în considerare diviziunea digitală şi atenţionează că potrivit studiului Uniunii Internaţionale de Telecomunicatii pe anul acesta, 83% din populaţia globală nu foloseşte Internetul.

Peste 80% din populatia globala nu foloseste InternetulPotrivit Fundaţiei ECDL (European Computer Driving Licence) Ziua Internatională a Societăţii Informaţionale aduce în prim plan nevoia urgentă de a diminua divizarea digitală şi recunoaşte impactul profund pe care tehnologiile informaţionale şi de comunicare îl au asupra vieţii oamenilor.

Aproximativ opt milioane de oameni din întreaga lume au participat la programele ECDL/ ICDL şi totuşi divizarea digitală continuă să ameninţe ţările în dezvoltare şi stă în calea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Millennium ale Natiunilor Unite. Indicatorul acestei situaţii dezarmante este faptul că 83% din populaţia globală nu foloseşte Internetul (Nivelurile Uniunii Internationale de Telecomunicatii in 2006 ).

"Tehnologia singură nu va putea să diminueze diviziunea digitală, oamenii din toată lumea trebuie să dobândească aptitudini de cultură digitală înainte de a putea profita de avantajele Societatii Informationale", a declarat CEO al Fundatiei ECDL, Damien O'Sullivan.

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucură de recunoaştere internaţională în 148 de ţări şi este singurul program de certificare a cunoşţintelor de utilizare a computerului adoptat şi recunoscut simultan de Consiliul Europei, UNESCO şi PNUD. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

0 Comments:

Post a Comment



Pana acum oameni mă citesc. O poţi face şi tu dacă te abonezi prin orice Add to Google Reader or Homepage feedreader